Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пак стана жертва на телефонна

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пак стана жертва на телефонна
Коментари Харесай

Зоран Заев - пак жертва на телефонна измама. Говорил с фалшива Грета Тунберг

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев пак стана жертва на телефонна машинация, като този път беше измамен от лице, представящо се за Грета Тунберг, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Съветникът на премиера за връзки с обществеността Мариян Забърчанец удостовери случая, като съобщи, че подправената екоактивистка е уговорила и провела телефонния диалог, въпреки че, по неговите думи, това им се сторило подозрително.

" Преди няколко дни открихме хибридно нахлуване против кабинета на премиера, при което бе злоупотребено със самоличността на младата екоактивистка Грета Тунберг ", сподели Забърчанец. Той изясни, че манипулаторите са използвали брандирани имейл адреси и телефонни номера и посредством публично македонско посланичество са съумели да уговорят и осъществят телефонния диалог.

Отделни елементи от диалога се сторили съмнителни на премиера и неговите съветници, само че въпреки всичко било решено диалогът да се довърши, с цел да бъдат открити основателите.

" Веднага след края на телефонния диалог направихме всички инспекции за определяне на самоличността на събеседника и в този момент сигурно можем да кажем, че е намерено хибридно нахлуване против кабинета на премиера. След това влязохме в контакт със фамилията на Грета Тунберг и ги уведомихме за всички детайлности. Те дадоха отговор, че са обезпокоени от сходни вести и ще алармират за корист пред способените органи ", сподели Забърчанец.

Той добави, че в този случай нападението е било доста по-обиграно спрямо подправеното позвъняване на съветските комици, които по-рано приказваха със Заев, представяйки се за някогашния украински президент Петро Порошенко и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР